De wijn

Cristo de la Vega, La Mancha Verdejo, Spanje 2017/2018

Deze bodega ligt midden in het hart van La Mancha, in het noordoosten van de Provincie Ciudad Real (Castillo La Mancha) rondom het stadje Toledo. Opgericht in 1955 is dit de belangrijkste coöperative in deze streek. Een bedrijf waar veel kennis en traditie zit, ‘know-how’, en welke ook een behoorlijke impact heeft op de sociale omgeving in deze streek. Constante kwaliteit staat hoog in het vaandel!

Kleur, Geur en Smaak
Heldere, bleekgele kleur met lichtgroene schakering. Frisse wijn met aroma’s van citrus (citroen/grapefruit) en licht tropische accenten (meloen, ananas). Goede expressie. Verfrissende en fruitige aanzet in de mond. Levendig en jong met lekkere frisse zuren en crisp.

Casa Santos Lima, Vinho Regional Lisboa 2016 Cigarra
Casa Santos Lima werd in het begin van de 19e eeuw opgericht om de voortdurende ontwikkeling van de wijnproductie van Santos Lima te continueren. Hij was al een grote producent en exporteur van Portugese wijnen. Maria João Santos Lima Oliveira Lima en José Luís Santos da Silva, kleindochter en achterkleinzoon van de oprichter, hebben Casa Santos Lima opnieuw gelanceerd in 1990. Grote delen van het areaal werden herbeplant, verbetering en modernisering van landbouwtechnieken werden in gang gezet. Tegenwoordig is Casa Santos Lima een groot bedrijf met, naast wijngaarden in de regio Lissabon, ook bezittingen in de Algarve, Douro, Vinho Verde en Alentejo.

Kleur, Geur en Smaak
Fonkelend rood. Zeer aromatisch met tonen van rijpe zwarte en rode vruchten. In de mond geeft de wijn een fruitige start, lekker soepel met geconcentreerde rood fruit smaken, mooi uitgebalanceerd met hints van eikenhout (3 à 4 maanden houtrijping) en fijne, evenwichtige zuren. De frisse, elegante tannines pakken de afdronk op met smaken van zoethout en specerijen.

U kunt deze wijnen nu ook bestellen voor thuis.

Flavourite Wine